Druvmuster!

IMG_0708

Ni har väl inte missat att vi sen en tid tillbaka har hela 5 olika druvmuster att erbjuda från kvalitetsmedvetna och naturnära Alain Milliat? Varsamt pressat och tidigt skördat för att bibehålla fräschör och struktur. Musterna är väldigt mångsidiga och kan med lite finurlighet passa genom hela måltiden, från fördrink till dessert. Om ni mot förmodan trots allt inte provat så bör ni göra det snarast för så bra är dem!

 

 

 

 

 

Jus Raisin Rouge Merlot

Cabernet Sauvignons mulliga blendpolare har druvan kallats och länge hämmats av. På senare år har druvan upplevt något av en rennäsans och många fina viner görs numera till 100% på merlot. Stram, tanninstinn och med skön karaktär av fikon och plommon gör musten grym till exempelvis höstiga vilträtter.

Innehållsförteckning: Juice av druvsorten merlot (100%).

Ursprung: Gaillac – Frankrike

Storlek: 330ml

Jus Raisin Rouge Syrah

En riktigt vass nyhet för i år! Druvorna kommer från Madrid och musten känns extremt druvtypisk. Elegant blåfruktig och med härlig längd har den verkligen blivit en favorit hos oss på Drycksthlm.

Innehållsförteckning: Juice av druvsorten syrah (100%).

Ursprung: Madrid – Spanien

Storlek: 330ml

Jus Raisin Rosé Cabernet

Över hela världen har Cabernet Sauvignon gjort sig känd som kungen av röda druvor. Vinernas förmåga att klara lagring över tid och fortfarande behålla struktur prisas av vinälskare. Alain hämtar sina Cabernet-druvor från Gaillac, syd-öst om druvans högsäte, Bordeaux. Musten är mjukt bärig och syrligt rödfruktig. Lingon och granatäpple är tydliga inslag.

Innehållsförteckning: Juice av druvsorten Cabernet Sauvignon (100%).

Ursprung: Gaillac – Frankrike

Storlek: 330ml

Jus Raisin Blanc Chardonnay

Tydligt ofiltrerad och med färgen lätt dragande åt orange för tankarna till naturviner. Bra syra och struktur med äpple, lätt jordighet och gula russin i smaken.

Innehållsförteckning: Juice av druvsorten chardonnay (100%).

Ursprung: Madrid – Spanien

Storlek: 330ml

Jus Raisin Sauvignon – Vendange Precoce

Något fylligare och mer tropiskt fruktig än Chardonnay-musten. Även här befinner vi oss i södra Frankrike geografiskt och det märks att druvorna har fått mycket sol. Rund och nästan lite oljig i konsistensen med massa skön tropisk frukt på näsa och palett är denna must perfekt till exempelvis ost eller en schysst paté. Skördad tidigt för att premiera fräschör och syra.

Innehållsförteckning: Juice av druvsorten sauvignon blanc (100%).

Ursprung: Gaillac – Frankrike

Storlek: 330ml

-Dryck