Tonic + Allt = Typ Sant

 

 

 

Toby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det går att argumentera för att Tonic kan vara den allmänna barens mest mångsidiga dryck. På DryckSTHLM har vi provat så många lyckade kombinationer mellan olika alkoholhaltiga drycker och tonic att det blivit lite av en sanning att Tonic går att blanda med vad som helst.

Glass3_vpKonsumtion av denna strama, kolsyrade dryck går tillbaka ändå till 1825 och vi befinner oss i Indien där Brittiska armébefäl är upprörda. Det Peruanska kininet, på den tiden en slags universalkur mot allt möjligt smakar så hemskt och bittert att det knappt går att dricka. Hur skall vi kunna bota den hemska och smittsamma malarian om vi inte kan få i oss medicinen? Vi får helt enkelt späda ut den med grejer vi gillar! Vi gillar ju gin, likaså citron, och sodavatten är det ju inget fel på. Resultatet var inte fy skam och där och då uppfanns kanske den mest ikoniska drinken någonsin, iallafall om man är från Storbritannien. The Gin & Tonic, eller GT:n som vi brukar kalla den. Det medicinskt fenomenala Kininvattnet började blandas med allt möjligt av folk som ville ta del av dess kurerande effekter och groggandet tog fart på allvar.

Det som gör Tonic till Tonic är som ni gissat det omtalade kininet. Detta utvinns ur barken på kinaträdet med sitt ursprung kring de Peruanska Anderna och är extremt bittert. Utöver kinin används också många av de smaksättningar som är vanliga i gin. Citron, lime, korianderfrön och citrongräs är några av de smaker vi kan hitta i Tonicvatten. På DryckSTHLm har vi flera varianter med ursprung i Manchester och på Sicilien;

Fentimans Tonic Water 125ml/200ml

“Gjord på fermenterade sicilianska citroner och smaksatt med citrusoljor, limeblad, enbär, citrongräs och självklart kinin. Torr och mycket frisk premiumtonic.”

Fentimans Tonic Water – Light 125ml

“Den något slankare kusinen till Fentimans premiumtonic. Istället för att prata om hur pass mycket nyttigare den är vill vi istället lyfta fram att detta är en torrare tonic, helt enkelt.”

Tonic Water – Herbal 125ml

“Vill man lyfta sin GT till nästa nivå rent aromatiskt bör man definitivt prova Fentimans herbal tonic. Örtigt intensiv och med en väldigt utpräglad aromatik som tar en direkt till örtträdgården. Ett tips är att prova den precis som den är till sushi eller sashimi”.

Polara Tonica: Fyllig, rund och aningen sötare än Fentimans tonic. Alla dagar i veckan är detta vårt förstaval när det kommer till den nya trenden “espresso+tonic”.

-DryckSthlm