LUX_2620
Vi köper mycket vatten på flaska här i Sverige trots att vi har så gott kranvatten. Vi kommer inte sluta göra det, men kanske kan vi göra det på ett bättre sätt. TIAB står för den bärande idén att ta fram ett gott vatten och plantera ett träd per såld flaska. Träden konsumerar din (allas faktiskt) koldioxid och sprutar ut syre, de binder jorden och förhindrar jordskred, de kan försörja familjer, mätta hunger och tillföra vatten till brunnar.
Nu buteljeras fantastiskt Stockholmsvatten och ett träd planteras varje gång någon köper en flaska. Sex träd kompenserar för en persons koldioxidförbrukning under ett helt år.
Vad som händer
  • Köp en flaska Tree in a bottle och plantera ett träd
  • Bidra på ett enkelt och konkret sätt både lokalt och globalt till en mer hållbar miljö
  • Stöd trädplantering i de 16 länder vi planterar i och bidra till ökad försörjning och ett levande jordbruk
  • Sex flaskor kompenserar för en persons koldioxidutsläpp under ett år.
Fakta om klimatkompensation och trädplantering
Träden som planteras av Tree in a bottle vid ett köp av en flaska vatten kommer ta upp ungefär ett halvt ton koldioxid under sin livstid. En genomsnittlig svensk producerar omkring 4,8 ton koldioxid under ett år. Köper man sex flaskor under ett år så har man kompenserat för det årliga utsläppet av koldioxid.

Hektar av skog
40 500 hektar av regnskog försvinner varje dag för att värma, mata eller sätta tak över huvudet för antingen lokalbefolkningen eller för oss i väst. Vi måste både plantera nya träd samtidigt som vi visar lokalbefolkningen hur man tar hand om sin skog. Trees for the future är vår partner när det kommer till trädplantering och dom jobbar hårt för att plantera, bevara och utbilda i områden där det behövs som mest. Det tycker vi är beundransvärt.

Naturliga staket
När man hugger ner träd från ett område så torkar jorden snabbt, rötterna som tidigare fört vatten till naturliga källor är borta vilket gör jorden porös och torr. Detta resultera ofta i en lokal torka och i jordskred. Utöver problem som torka och jordskred, så försvinner djur och andra växter från området, något som tidigare varit en naturresurs för lokalbefolkningen. Genom att återinföra träd i området så löser vi alla problem snabbt och långsiktigt.

Leva av träd
Våra partners Trees for the future lever för träd för att andra ska kunna leva av träden. Ofta planterar dom träd som producerar nötter, frukt och blad som kan ätas och säljas av lokalbefolkningen.
-Drycksthlm