Alain Milliat

Alain är förmodligen den främsta i Frankrike (världen??) vad gäller alkoholfri dryck med tydligt ursprung som verkligen jobbar kvalitativt med råvaran! Alain började laborera med dryckerna 1993 och fyra år senare kunde han lansera sina första drycker för kommersiellt bruk. Han jobbar med kontrakterade odlare i framförallt Frankrike och anser att råvaran är som bäst enbart i säsong varför han har en bred portfölj med varierad tillgång under året. För oss är det ett kvalitetstecken och en sund prioritering att man inte alltid kan erbjuda hela sortimentet! Oavsett om råvaran kommer från Frankrike eller Afrika redovisar Alain Milliat tydligt vilket ursprung råvaran har. Frukten tvättas, selekteras, krossas och pressas i rumstemperatur varpå en lätt filtrering genom kieselgur och cellulosa och hastig pastörisering äger rum vilket ger en hållbarhet på 24 månader efter buteljering. Tomatjuicerna är aningen saltade och morotsjuicen berikad med lite citronsaft. Till Nectar använder Alain hela frukten. Efter tvättning, selektering, och krossning, balanserar han drycken med vatten, socker och citronsyra (från citron). För att förhindra oxidering av vissa frukter tillsätter Alain ibland askorbinsyra (C-vitamin). Därefter pastöriseras och buteljeras drycken.

Grand Cru-jus helt enkelt!