Fentimans

Fentimans grundades av Thomas Fentiman 1905 och man har bryggt botaniska drycker enligt hemliga recept sedan dess.

Dryckerna baseras på färsk ingefära som krossas, ångas och blandas sedan med jäst, socker och vatten i kopparpannor. Därefter dras drycken om till stora träfat där den får jäsa i en vecka. Under jäsningen utvecklas visserligen lite alkohol men eftersom man startar med mycket lite socker blir det endast någon volymprocent. Desto mer aromer utvecklas och jäsningen ger dryckerna djup och karaktär. I brygden macererar man sedan färska örter, frukt, aromatiska oljor, infusioner och kryddor beroende på vilken dryck det ska bli. Innan buteljering tillsätter man kolsyrat källvatten för att balansera nivån av alkohol till max 0,5% och för att addera kolsyra till drycken. Efter detta pastöriseras drycken hastigt för att förlänga hållbarheten. Man värmer de förslutna flaskorna för att bevara smak och doft i flaskan.

Samtliga drycker är hantverksmässigt bryggda och många infusioner och aromer gör man själva på Fentimans. Varje flaska har lite fällning som följd av att drycken är ofiltrerad!